By , 14:34

Kedves Olvasó!

Az alábbiakat azért fogalmaztam meg Önnek, Önöknek, hogy egy morzsányi jellem és szakmai tudást ábrázoló információt adjak magamról, és a titkos megfigyelést végző csapatomról.

Ehhez a munkához, nem elég hosszú éves rendőri, vagy bűnügyi tapasztalat, hiszen a rendőrség és az ezt a feladatot ellátó szakszolgálatok – mint nevükben is rejlik, hogy erre a feladatra kiképzett speciális egység – szakmai és gyakorlati tudása nem ugyan az.

Lehet, hogy valaki kiváló rendőr volt, sok bűnözőt nyakon csípett, több száz gyanúsítottat, – gyilkost, vagy betörőt – hallgatott ki, de nem biztos, hogy napi rendszerességgel gépkocsiban ülve, vagy esőben szélbe az utcán állva megfigyelte azokat. Valószínű, hogy ideje sem volt rá, hiszen egy bűnügyi akta “ledolgozása” nem kis feladat. Kihallgatni, szakértőt kirendelni, házkutatást lefolytatni, nyomozati tervet írni, stb. stb. időigényes, és precizitást, pontosságot igénylő szakmai munka.  Ekkor lépett közbe egy speciális egység, akik elvégezték a szükséges feladatot, a megfigelést.

Hát ezek voltunk mi, akik hozzásegítettük bűnüldöző kollégáinkat ahhoz, hogy megismerjék a bűnözők szokásait, életvitelét és ezek segítségével kidolgozzák hogyan is juttassák rács mögé őket.

Ez a szakmai tapasztalat hatalmaz fel arra, hogy kijelentsem, hogy kiváló szakembere vagyok a titkos megfigyeléseknek, rendelkezem mindazokkal a kritériumokkal, amelyek a végrehajtáshoz elengedhetetlenül fontosak! Hivatásos szolgálat alatt beosztottként sajátítottam el a szakma fortélyait, amelyek felhasználásával a későbbiekben, mint felsővezető irányítottam és felügyeltem is a speciális egységet.

Mi is a titkos megfigyelés?

Már az ősembert is kíváncsivá tette a környezete, ellenségei, társai, családtagjai tevékenysége, ezért megfigyelte azok mozgását, magatartását. Időről időre ez a tevékenysége egyre fejlődött, tökéletesedett.  A fa tetejéről, a ló hátáról való figyeléstől eljutott a különböző fejlett technikai vívmányokig, amely komoly segítséget nyújthatnak ebben a munkában.

Speciális szakértelmet és felkészülést igénylő tevékenység ez, amelyről igazán sok akció filmet láthatunk a televízióban. Amikor ezeket a filmeket nézzük, egy kicsit izgatottak leszünk, hiszen a titokzatossága, a kreativitást, merészséget igénylő végrehajtása lenyűgözi az embert.

Mi is ebben a munkában a speciális?

Lehet, hogy sokan úgy képzelik ezt el, hogy semmi különleges nincs ebben, hiszen van egy jó kocsim és megyek a megfigyelt személy után, nézem, figyelem merre közlekedik, kivel találkozik. Hát igen, csak képzeljük el, ha véletlenül elénk kanyarodik egy szemetes kocsi, piros lesz a lámpa és nem tudunk továbbmenni. Vagy netán nem volt időnk lecserélni a nyári gumit a télire, és megcsúszik az autónk, mert nem az útviszonyoknak megfelelően vezettünk.

Vagy ha  hirtelen, és váratlan helyzet adódik,  “uram atyám” mit is kellene tennem, valaki segítsen, megoldani a helyzetet! és sajnos nincs ?a figyelést irányító? személy a környezetemben, mert bizony, mint minden mást, ezt is össze kell hangolni, és ezt csak egy vezető, irányító ember teszi meg a megfigyelés ideje alatt!

Olyan ez, mint egy tánc, egy koreográfia, amely ha nem tervezett, és nem irányított, az egész zagyva, fegyelmezetlen, és nem célravezető!

Hát ez csak parányi részlet arról a komplexitásról, amely jelen van minden egyes figyelés alkalmával.

Milyen tulajdonságokkal kell rendelkezni ahhoz, hogy ezt a munkát el tudjam végezni?

Ezt a feladatot, csak erre a feladatra speciálisan kiképzett, kreatív, fegyelmezett, kiváló gépkocsivezető, kiváló helyismerettel rendelkező és helyzetfelismerő, kiváló problémamegoldó, valamint gyors és célirányos információtovábbító képességgel rendelkező személy tudja ellátni.

A fentieken túl természetesen van további készség és képesség, amely elengedhetetlenül fontos ebben a komplex munkában. Ezek egy része tanulható, más része pedig a gyakorlati munka során tapasztalatként rögződik a megfigyelést végző személyben.

Remélem ez a “szösszenetnyi” felvilágosítás elegendő ahhoz, hogy kijelentsem, hogy specialistája vagyok ennek a területnek, és olyan munkatársakkal dolgozom, akik nagyszerű ismerői és alkalmazói ennek, tevékenységnek!

copyright 2012 Simon Magánnyomozó iroda weboldalkészítés: Weboldal készítés, Webtárhely szolgáltatás, domain, tárhely, weboldal, programozás, webfejlesztés, informatikai szolgáltatások