Az internetes ismerkedés margójára

A magánnyomozói munkák nagy részét párkapcsolati problémák teszik ki, elsősorban hűtlenséggel kapcsolatosak. Azonban én mégis egy olyan esetet szeretnék elmesélni, amikor egy nagyon különleges párkapcsolati problémával álltam szemben.

Ez egy internetes ismeretségen alapuló viszony volt. A két fiatal egyáltalán nem ismerte egymást, már az első kommunikáció után nagy volt az összhang közöttük, így hamarosan a virtuális térben egymásba szerettek. Sokat beszélgettek egymással, majd hetek múltával megszerették volna személyesen is ismerni egymást.

A nő gyönyörű volt és intelligens mármint, amit az interneten elmesélt, és amilyen képet feltett magáról. A fiatalember pedig szintén jóképű, és jó egzisztenciával rendelkezett. Meg is beszélték, hogy találkozni fognak. A lány vidékről vonattal indult, elmondta a fiatalembernek, hogy melyik vonattal fog érkezni Budapestre, és várja őt majd az állomáson a megadott időben.

Nagy reményekkel ment a fiatalember az állomásra, a megbeszélt időpontban a vonat meg is érkezett, de a lány sehol. Egész este és egész éjjel semmi más nem jár az eszébe, csak a lány. Mi történhetett vele? Egy percet nem tudott aludni egy percet nem tudok másra gondolni csak arra, hogy biztosan baj történt.

Másnap reggel a férfi egy telefonhívást kapott a lány testvérétől, aki elmondta, hogy a lány egy megállónál, – ami az egyik kedvenc helye – leszállt a vonatról és egy gyönyörű tóhoz ment. Ott sétálgatott, nem vette észre, hogy egy mély árok van előtte és beleesett. Jelen pillanatban kórházban sürgősségi osztályon ápolják. A férfi mindenáron oda akart menni, hogy meglátogassa a lányt, de azt a tanácsot kapta, hogy ezt egyenlőre ne tegye meg.

A férfi elkezdett gondolkodni, nyomozgatni és felhívta azt a kórházat, amit megjelölte testvér. Hamar kiderült, hogy ilyen nevű betegünk nincs. A fiatalembernek fogalma nem volt, hogy mi tévő legyen nem értette ezt az egészet teljesen összekeveredett benne minden. Kétségbeesetten elkezdett levelet, e-mailt írni, a lányt telefonon keresni, számtalan üzenetet írt, de a lány eltűnt. A fiatalember ekkor fordult hozzám.

Igazából én sem értettem, hogy miért csinál valaki ilyet, általában egy magánnyomozó keresi az érdeket a dolgok mögött, de itt nem találtam semmit, hiszen nem történt sem anyagi sem más haszonszerzés a lány részeről. Elvállaltam a munkát és különböző nyomozati cselekmények útján hamarosan sikerült kiderítenem és beazonosítanom a hölgyet, akiről kiderült, hogy egy fiatal, kb. 22 éves lány, aki látszólag teljesen normális párkapcsolatban él, munkája van, és körülményei is elfogadhatóak.

Több alkalommal megfigyeltük a lányt, de a mai napig nem értem, hogy mi oka volt ilyet tenni, hiszen sem külsejével, sem egzisztenciájával nem volt semmi probléma. Magánnyomozói tapasztalatból mondhatom, hogy általában olyanok szoktak ilyen megtévesztést, – mondhatjuk így is hogy – csalást elkövetni, akiknek valami sérülésük van akár a lelkükben, vagy akár a külsejükben. Ebben az esetben, nem volt erről szó, tehát a mai napig nem értem, hogy a lány miért törte össze ennek a fiatalembernek a szívét és miért okozott neki ilyen mély fájdalmat.

A magánnyomozó irodában utolsó beszélgetésünk alkalmával a fiatalemberrel sokféle leleplezési tervet megbeszéltünk, de azt hiszem ő egyiket sem lépte meg. Eltemette magában ezt az esetet. Borzasztó érzés lehetett számára egy olyan embert szeretni, aki nem létezik, csak egy fikció. Magánemberként, és magánnyomozó nőként is egyaránt megrázó volt ez az eset.