Vajon kié a gyerek?

Néhány évvel ezelőtt történt, amikor egy fiatal Édesanya látogatott meg kb. 6 hónapos gyermekével. Izgatottan ült le velem szemben, majd rögtön a lényegre tért. A félelme az volt, hogy férje – akivel 1,5 éve kötött házasságot – ex partnerével tovább folytatta viszonyát és azt feltételezte, hogy az ex partner közel annyi idős gyermeke szintén az ügyfelem férjétől van. Elkeseredettnek és megalázottnak érezte magát.

Aggodalmát megosztotta férjével, aki tagadott mindent. Érzései, férje viselkedése, eltűnései, sokszor indokolatlan kitörései és vitái tovább fokozták ügyfelem kételyeit. Megkérte, később feltételként szabta, hogy férje vegyen részt egy apasági vizsgálaton, de ő kivonta magát minden együttműködés alól. Ügyfelem egyedül maradt a problémájával, kételyeivel, bizonytalan és keserű volt családi élete. Bizonyítékok nélkül nem tudta eldönteni, hogyan tovább.

Ezek után jött el hozzám, hogy segítséget kérjen. Sokat beszélgettünk, amely során az is kiderült, hogy ügyfelem barátai több alkalommal látták az ex partnert és ügyfelem férjét egy társaságban, amelyet persze mindketten tagadtak. Igen mindketten, mivel ügyfelem nem volt rest felkeresni ezt a hölgyet, és kérdőre vonta a kapcsolatuk ténye miatt.

Eldöntöttem, hogy ügyfelem segítségére leszek és DNS mintát szerzek az ex partner gyermekétől. Ügyfelem feladata volt, hogy férjétől szerezzen titokban DNS mintát, majd ezt egy laboratóriumba küldjük, ahol teljes bizonyossággal kimutatják az apaság tényét.

Megtudtam, hogy az ex partner ügyfelekkel foglalkozik, így időpontot foglaltam nála, hogy a kisgyermek felügyeletét nagyszülei lássák el. Egy jól megtervezett művelet keretében végeztük el a feladatot úgy, hogy a nagyszülők saját maguk engedtek be a házba és ők maguk vették le a kisgyermek nyálmintáját. Ekkorra ügyfelem már levette férjétől a mintát, így irány a labor.

Egy hét feszültség és izgalom után jött meg az eredmény, amelyet irodámban ügyfelem bontott ki. A boríték kinyitását követően az anya szinte teljesen összeomlott. A DNS vizsgálat szerint a gyermek édesapja ügyfelem férje volt.

Az édesanya akarta a vizsgálatot, de titokban azt remélte, hogy téved és nem a férje az apa. Nehéz az érzéseket szavakba önteni, és sajnos nem tudom mi lett a folytatás. Egy bizonyos, kiderült az igazság.